Homo Ludens post-Olympicum

Amsterdam

Homo Ludens post-Olympicum
Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum Homo Ludens post-Olympicum

Olympische Spelen als imago veranderend mechanisme.

De imago bepalende kracht van de Olympische Spelen is uniek. De "nazi-Olympics" (1936) en de zomer Spelen van Beijing (2008) illustreren de invloed van architectuur op de imago veranderende kwaliteit. Tot op heden is deze kwaliteit voornamelijk ingezet om een nationaal belang te dienen.

De Amsterdamse ambitie van het organiseren van de zomerspelen van 2028 enerzijds en de enigszins conservatieve houding van het Nederlandse volk anderzijds, vraagt om een wel overwogen benadering.

Als tegenhanger van de -meer regionaal georiënteerde- Amsterdam ArenA wordt in dit scenario het publieke bestel van Amsterdam Zuidoost beeindigd met een bewoonbaar post-Olympisch stadion. De "BijlmerOase" is vormgegeven door persoonlijke kwaliteiten, gestuurd door post-Olympische randvoorwaarden. Het gravel van de atletiekbaan maakt plaats voor gras met krijtstrepen. Aan deze publiek toegankelijke Olympische legacy liggen volks- en commerciële tuinen, parken, speel- en sportvoorzieningen.

Kom jij ook post-Olympisch spelen in Zuidoost?

Homo ludens post-Olympicum

 

project team:

Joeri van Ommeren

« Terug