Station Delft: kantoor WESD

Delft

Werkplaats Spoorzone Delft

Station Delft: kantoor WESD
Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD Station Delft: kantoor WESD
De tweede verdieping van station Delft zal de komende jaren fungeren als flexibele kantoor- workshop- en tentoonstellingsruimte. Het herontwerp van deze zolder vormt enerzijds een antwoord op de door de jaren heen 'gegroeide' compositieloze ruimten en anderzijds op het beoogde flexibele karakter. De verhoogde lichte berkenvloer verbindt de verschillende elementen in de open ruimte. De zestig centimeter hoge plint is op dezelfde manier afgewerkt en vormt zo samen met de vloer een licht element dat tegenwicht biedt aan de monumentale donkere houten kapconstructie die erachter lijkt te verdwijnen.
Een verlaagde diagonale strook van twee-en-een-halve meter breed in de vloer vormt een uitzondering op de gecreeerde regel. Deze centrale strook, die met vloerbedekking is afgewerkt, vormt een speelveld voor de verschillende momenten als vergaderingen, diners, tentoonstellingen, workshops en presentaties.


fotografie: Soflomo Creative - Jurre Antonisse

 

project team:

Joeri van Ommeren
Erik Wolsky
Esmee Thomassen
Sjoerd Bijlsma
Berend Jan Berends


Gerelateerde website: http://www.werkplaatsspoorzonedelft.nl/

« Terug