Sfeerverplichting

Delft

Werkplaats Spoorzone Delft

Sfeerverplichting
Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting Sfeerverplichting

Eerste prijs in Werkplaats spoorzone Delft ideeënprijsvraag. Volgens de jury scoort het concept goed, zowel voor, tijdens, als na de bouw en is de uitwerking van hoge kwaliteit. Daarnaast speelt het goed in op de doelstelling van Werkplaats Spoorzone Delft.

Volgens de huidige planning zal de Delftse Spoorzone tot 2020 een transformatie ondergaan en zal het karakter van het gebied letterlijk op de schop gaan. Zelfs wanneer het plan formeel voltooid is, zal de omgeving tijd nodig hebben om een eigen sfeer te vormen. Het groen zal nog jaren moeten groeien om enige indruk te maken en de Delftenaren moeten zich de situatie toe-eigenen. De enorme bouwput vraagt om een continuïteit. Een continuïteit met een betekenis. Zoals die van het huidige station met kenmerken van het nieuwe plan. Een continuïteit van sfeer: Sfeerverplichting Een verhuisbaar micro-park wordt geplaatst. Het park wordt gekarakteriseerd door een getimmerde boom. De uit sloophout opgetrokken boom heeft zijn definitieve hoogte al bereikt, waar de vers aangeplante bomen hier jaren op moeten wachten. De uitgelichte boom brengt sfeer in de Spoorzone. Een sfeer die een eerste stap zet naar het nieuwe karakter van het gebied. De boom zal tijdens de transformatie verplaatst worden en zal uiteindelijk zijn plek vinden tussen de bomen in het plan. In de boom bevindt zich een uitkijkpost waaruit de gehele transformatie te volgen zal zijn. Zo zullen toevallige voorbijgangers en Delftenaren zich betrokken voelen bij het project en deel uitmaken van de sfeer.

 

project team:

Joeri van Ommeren
Erik Wolsky

Gerelateerde website: http://www.werkplaatsspoorzonedelft.nl/

« Terug